Vsestransko uporabni električni radiatorji

Električni radiatorji so primerni za ogrevanje katerega koli prostora. Uporabljate jih lahko doma, za ogrevanje pisarn in poslovnih prostorov, za ogrevanje vikendov in tako dalje. Prav zaradi tega se uporabljajo marsikje, saj so zelo praktični za uporabo. To, kako dobro bodo ogreli prostor in kako boste z njimi zadovoljni, pa je odvisno predvsem od tega, kakšen model izberete.

Kateri prostor bi radi ogrevali?

Ogrevanje na elektriko je primerno za vse prostore, vsekakor pa je pri izbiri primernega modela električnega grelnika treba upoštevati to, za kakšen prostor gre, kako je velik, kako dobro je izoliran in podobno. Prav zaradi tega vsi električni radiatorji niso primerni za ogrevanje vsakega prostora, zagotovo pa lahko med številnimi modeli, ki so na voljo, poiščete takšnega, ki bo primeren za vas.

Elektricni radjiatori Vigo Radialight
https://silenos-grijanje.com/

Kakšno moč grelnika potrebujete?

Vigo EHR - električne zidne sušilice i grijalice.png

Moč grelnika pomembno vpliva na to, kako dobro bo prostor ogret, pa tudi na to, koliko časa bo trajalo, da bo prostor ogret na temperaturo, kakršno želite imeti v prostoru. Prav zaradi tega je pri izbiri treba preveriti moč vsakega modela ter to, za kakšno kvadraturo prostora je primerna takšna moč. Pri tem se je treba zavedati, da je pri učinkovitosti pomembno tudi to, kako dobro je prostor izoliran, kakšna so okna v njem, ali so v njem še kakšni drugi viri ogrevanja in podobno. Če je prostor slabo izoliran, je seveda treba izbrati nekoliko višjo moč grelnika. Če je prostor zelo velike kvadrature, pa je včasih bolje kot o enem razmišljati kar o dveh grelnikih ustrezne moči, saj bo tako tudi razporeditev toplote boljša.

Pomemben je tudi dizajn

Čeprav mora biti učinkovitost pri izbiri vedno na prvem mestu, pa tudi sam dizajn oziroma oblika grelnika ni zanemarljiva. Tega se zavedajo tudi proizvajalci, ki znajo poskrbeti, da so sodobni električni radiatorji oblikovani veliko lepše kot nekoč. Predvsem pa je na voljo toliko različnih modelov, da lahko tudi po estetski plati brez težav najdete takšnega, ki vam je všeč oziroma je po vašem okusu.