Razmišljate o izdelavi ali obnovi fasade?

Izdelava fasade je zahtevna in je za marsikoga kar velik finančni zalogaj. Pa vendar so veliki prihranki energije za ogrevanje in posledično nižji zneski na položnicah razlog, da se marsikdo vseeno odloči za ta korak. Država vam vseeno lahko z različnimi EKO skladi olajša ta podvig, vseeno pa morate upoštevati nekatere njihove zahteve.

Vsako leto država v razpisu EKO sklada določi kolikšna mora biti debelina izolacijska materiala in s tem specifično toplotno prevodnost. V primeru, da se pri vaši izdelavi fasade uporabi izolacijski material z boljšo, torej nižjo specifično toplotno prevodnostjo, je lahko debelina izolacije manjša. Pomembno je namreč razmerje lambda/d.

Kaj pa pravzaprav s takšno izolacijo pridobimo? Predvsem se nam znižajo stroški za ogrevanje. V večstanovanjski stavbi se lahko stroški skoraj prepolovijo. Vseeno pa moramo upoštevati dejstva, da mora biti stavba seveda v dobrem stanju že pred izvedbo ukrepov in da je obseg prenove čim večji. Največji izkoristek bo seveda pri celoviti prenovi. To pomeni, da se poleg toplotne izolacije fasade izvede še toplotna zaščita strehe oziroma podstrešja in izolacija kletne plošče.

Izdelava fasade pa seveda potrebuje za najboljši izkoristek tudi pravega izvajalca. Pri tem delu se lahko kakovost in zanesljivost še kako pozna. Če delo namreč ni izpeljano kvalitetno imamo lahko s fasado kar nekaj težav. Vsaka fasada bi morala vzdržati vsaj 30 do 40 let.

Pri Lisi d.o.o. bodo poskrbeli, da bo fasada izdelana po vaših željah. Zavedajo se namreč, da je fasada pomemben del objekta, saj ga varuje pred zunanjimi vplivi, nudi izolativno funkcijo ter obenem skrbi za estetsko funkcijo objekta. Izdelava fasade je njihov vsakdanjik že 20 let, zato vedo, kako se tej stvari streže. Pred začetkom objekt in okolico zaščitijo, na koncu pa vse lepo pospravijo. Njihova profesionalna izvedba vam bo pričarala nasmeh na obraz, saj bo fasada izgledala tako, kot še nikoli poprej.