Mehurčasta folija poskrbi za odlično zaščito

Eden najbolj razširjenih pakirnih materialov je zagotovo mehurčasta folija, s katero ste se najverjetneje spoznali že kot otroci, saj gre za zelo priljubljeno »igračo« med najmlajšimi, tudi za mnoge odrasle pa je »pokanje mehurčkov« izjemno sproščujoče. Seveda pa ta follija v osnovi ni namenjena igri, ampak je njena glavna naloga zaščita blaga med transportom, pri čemer se več kot odlično obnese.

Lahek pakirni material, ki izvrstno opravi svoje delo

Pri izbiranju zaščitnega materiala je treba upoštevati predvsem dvoje. Najpomembnejše vprašanje je seveda to, ali bomo z izbranim materialom zares dosegli optimalno zaščito. Hkrati pa moramo izbrati zaščito, ki je dovolj lahka, saj bi sicer po nepotrebnem povečali težo paketa. To je seveda pomembno predvsem takrat, ko za transport ne boste poskrbeli sami, ampak boste pri tem uporabljali storitve dostavnih služb.

Mehurčasta folija odlično prestane ta test, saj je izjemno lahka, obenem pa praktično povsem odpravi tveganje za mehanske poškodbe, ki so posledica padcev. Brez težav jo lahko uporabite celo za najobčutljivejše predmete, ki se denimo izdelani iz stekla. Po potrebi je dobavljiva v večjih količinah, in sicer na kolutu oziroma na roli. Intercommerce.si vam nudi različne dimenzije oz. širine, obenem pa je lahko tudi velikost samih mehurčkov prilagojena vašim potrebam.

Izdelki bodo zaščiteni tudi pred drugimi neugodnimi vplivi

Mehurčasta folija pa ne ščiti »le« pred mehanskimi obremenitvami oz. poškodbami, ampak je mogoče z njo blago obvarovati pred celo vrsto drugih negativnih dejavnikov. Eden takšnih je na primer umazanija. Tako gre za material, ki ni uporaben zgolj pri pošiljanju, ampak si lahko z njim pomagate tudi pri zaščiti predmetov, ki jih ne uporabljate posebej pogosto, vendar zanje ne najdete mesta v omarah.

Prav tako pa obvaruje izdelke pred vlago. Pri mnogih predmetih, predvsem pri različnih elektronskih napravah, bi že stik z manjšo količino vlage predstavljal nevarnost za popolno uničenje. Tako je ta preprost pakirni material praktično nepogrešljiv, ko se pošiljajo prenosni računalniki, zvočniki, kamere, tipkovnice, slušalke ipd. ter bela tehnika.