Kuhinje in kuhanje

Kuhanje je eden izmed mojih največjih hobijev. Z njim ubijem več muh na en mah. Obenem v kuhanju uživam, ob tem pa si pripravim še slastne in hranljive obroke, ki so dobri za moje telo. Lahko rečem, da v mojem hobiju uživa tudi moja punca, še posebej, ko je treba hrano pojesti.

Ta hobi pa sigurno nebi bil tak užitek, če se ga nebi loteval s kvalitetnimi gospodinjskimi aparati. Trenutno uporabljam indukcijsko kuhališče. Moram reči, da je bil prestop na indukcijo iz kuhanja na plin precejšen korak, vendar se splača. Tako indukcija, kot plin omogočata izredno hitro manipuliranje temperature, kar je pri kuhanju ključnega pomena.

Indukcija ima pred ostalimi načini kuhanja nekaj prednosti in tudi nekaj slabosti. Ena izmed slabosti je ta, da je za tak način kuhanja potrebna posebna posoda in obstaja možnost, da boste posodo mogli zamenjati, če ste prej kuhali na kakšen drug način. Prednosti kuhanja z indukcijo pa sta majhna poraba električne energije in izredno hitro kuhanje. Hitrejše kot je kuhanje, več hranil se ohrani v našem telesu, kar je dobro za nas. Tako kuhanje pa je tudi bolj varno, kot naprimer kuhanje na plin, saj indukcijska kuhalna plošča ogreje le tisti del, na katerem je posoda.

V kuhinjah pa se ne nahajajo samo štedilniki, temveč tudi ostali gospodinjski aparati kot so hladilniki, nape in podobno. Vsaka izmed teh naprav pa igra veliko vlogo pri kuhanju in tudi drugih gospodinjskih opravilih. Sam se pri nakupu gospodinjskih aparatov nagibam k znamkam Electrolux in pa Beko, predvsem s slednjimi sem imel same dobre izkušnje. Nakupe opravljam po večini kar prek spleta. Izdelke mi dostavijo na dom, velikokrat pa ujamem precej nižjo ceno, kot če bi izdelke kupoval osebno.

Pred nakupom izdelkov pa lahko povprašate tudi znance in prijatelje s katerimi gospodinjskimi aparati so oni najbolj zadovoljni in se ravnate po njihovih nasvetih.