KONOPLJINI PROTEINI ZA MIŠIČNO RAST

Konopljini proteini sodijo v družino rastlinskih proteinov. Med rastlinskimi proteini so konopljini bili nekaj časa spregledani. Po vsej verjetnosti zaradi negativnega prizvoka konoplje kot droge. A to je seveda popolnoma drugačna zgodba. Konopljini proteini veljajo za ene izmed najčistejših rastlinskih proteinov, če ne kar najkakovostnejših. Ker vsebujejo vseh devet ključnih aminokislin, sodijo v družino popolnih beljakovin, ki so potrebne za naše telo.

Vsi se zavedamo, da so proteini bistveni gradniki našega telesa, naših mišic. Na temo proteinov lahko slišimo veliko različnih zgodb, zlasti v poletnih dneh, ko je čas, da se odpravimo na fitnes in pokurimo tiste odvečne kilograme, ki smo jih pridno nabirali skozi dolgo zimsko obdobje. Ampak proteini so mnogo več, kot nam jih skušajo predstaviti skozi oči fitneserjev, atletov in drugih aktivnih posameznikov. Proteini so ključni za življenje. Najdemo jih skoraj v saki prehrani. A se žal v določeni prehrani ne nahajajo v zadostni količini, zato je potrebno posebno poiskati druge vire vnosa beljakovin. In takrat posamezniki velikokrat posežejo po dodatkih v obliki praškov in tablet. A ni potrebno, da je temu tako. Namreč konopljini proteini v majhni količini vsebujejo ogromno količino rastlinskih proteinov, ki omogočajo zdravo in kakovostno življenje.

Dodatna prednost uporabe konopljinih proteinov je njihov učinek na prebavo. Konopljini proteini veljajo za zelo lahko prebavljive proteine. To pa pomeni, da ni nelagodij, kot so zaprtje, napenjanje, napihnjenost, ki jih povzročajo različni, predvsem mlečni oziroma proteini živalskega izvora. Ker pa beljakovine niso edina prednost konoplje, so tu še prehranske vlaknine, ki kar žarijo iz konopljinih proteinov. Vlaknine so ključne za kakovostno prebavo. Poleg visoke vsebnosti vlaknini in beljakovin, so tu še pomembne maščobne kisline, natančneje omega maščobe, ki jih ponavadi v večjih količinah najdemo v ribah. Da pa bo zgodba popolna, pa so konopljini proteini polni različnih vitaminov in mineralov, ki poskrbijo za hormonsko ravnovesje, zdrave kosti, zdravo srce in ožilje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *