Invisalign

Že celo življenje skrivate svoj nasmeh, ker niste zadovoljni z izgledom vaših zob? Vas vaši krivi zobje motijo že od kar pomnite, vendar ste zamudili priložnost, za zobni aparat v otroštvu? Si želite spremeniti izgled vaših zob, toda vas misel na zobni aparat preveč odbija? Potem vas bo razveselila novica o nevidnem zobnem aparatu invisalign, ki si ga lahko omislite tudi odrasli. Vas zanima več, berite naprej!


Invisalign zobni aparati omogočajo poravnavo zob in ugriza brez, da bi bil aparat dejansko viden, poleg tega, pa ga lahko pred kakšnim pomembnim sestankom tudi snamete. Vendar začnimo na začetku, kako poteka zdravljenje z insidalign zobnim aparatom? Najprej vam ortodont po začetnem pregledu vzame odtis zgornje in spodnje čeljusti in vas fotografira. Odtise se nato pošlje v laboratorij, kjer naredijo 3D simulacijo vašega trenutnega stanja zob in zaželenega stanja. Ko se model potrdi, se pacientu namesti nevidni zobni aparat, ki ga mora pacient nositi vsaj 21h na dan, vsaj 1 leto.
Kdo je primeren kandidat za invisalign zobni aparat?
Za invisalign zobni aparat vaše nepravilnosti ne smejo biti preveč obsežne, bolj je namreč namenjen manjšim nepravilnostim. Prav tako je zelo pomembna vaša samodisciplina, če ne boste nosili aparata po 21h/dan nima smisla, da ga imate, rajši se potem odločite za cenejšo varianto fiksnega zobnega aparata, že res, da boste 1-2 leti nosili aparat, ki bo viden, toda vsaj nekaj boste imeli od tega. Prav tako invisalign zobni aparat ni namenjen ljudem z obširno zobno gnilobo, pa ne samo invisalign, noben zoben aparat ni primeren, če imate bolezni zob. Zato najprej poskrbite, da bo vaš nasmeh zdrav, nato pa še lep.
Kakšne so prednosti invisalign zobnega aparata?
Vsekakor je najbolj opazna prednost invisalign zobnih aparatov ta, da so nevidni in primerni za odrasle osebe, ki so veliko v kontaktu z ljudmi, delajo s strankami itd. Prednost tega zobnega aparata je tudi ta, da je snemljiv. Odlikuje pa ga tudi dejstvo, da ne poškoduje zobne sklenine, kar pomeni, da bo odstranitvi na zobeh ne ostanejo beli kvadratki, kar se lahko zgodi pri klasičnem fiksnem zobnem aparatu.