Električna sevala – naprave, ki lajšajo življenje gostincem in še komu

Na trgu je vedno dovolj naprav, s katerimi si pomagamo in lajšamo življenje. Če smo v koraku s časom, potem nam prav nobena stvar ne uide in rešitev najdemo prav za vsako težavo. Ste mogoče že kdaj slišali za t. i. električna sevala? Če sledite trgu in svetu, ki se hitro vrti okoli vas, potem ste, če pa ne, si morate nujno prebrati naslednje vrstice, saj boste videli, zakaj je ta naprava pri nekaterih ljudeh, zlasti pri gostincih, tako zelo opevana.

Toplotna infrardeča sevala

Toplotna električna sevala so v resnici naprave, ki lahko odlično ogrevajo gostinske vrtove ali pa terase. Te naprave imajo številne prednosti, zato se ljudje na veliko odločajo zanje. Nudijo nam npr. toploto v trenutku, kar v praksi pomeni, da je skoraj 90 % toplotne energije pri nas v roku 1 same sekunde, potem ko električna infrardeča sevala vklopimo. Neverjetno, kajneda? V nadaljevanju moramo nujno omeniti, da so stroški tovrstnega ogrevanja izjemno nizki in tudi ni prisotnega predgretja in tudi ne toplotnih izgub. Če primerjamo stroške s stroški klasičnega ogrevanja s plinom, hitro ugotovimo, da so celo do štirikrat nižji. To pa se resnično splača prav vsakemu gostincu posebej.

Električni grelci

Električna sevala poskrbijo tudi za to, da se toplota lahko usmeri enako v vse smeri, učinkovito pa lahko ogrevamo tudi samo določene prostore, tako zunanje kot tudi notranje. Njihova življenjska doba je izjemno dolga, saj je lahko sevajo tudi do 5000 ur in več. Sistem je prijazen tudi okolju.

Kakorkoli že, električni grelci so zelo priljubljena in v zadnjem času tudi cenovno ugodna. Kupite jih lahko tudi preko spleta. Ni nujno, da ste gostinec z velikim vrtom. Lahko tovrstne naprave kupite tudi za svoj vrt in družino. Pozimi, npr. ko boste želeli z družino ali pa s prijatelji popiti kak čaj ali kavo, jo boste od tega trenutka, ko boste kupili električna sevala, zlahka lahko v miru popili in tudi veselo poklepetali. Sploh ne boste imeli občutka, da ste zunaj, ampak se boste počutili, kot da ste nekje na toplem ob domači kmečki peči.

 

Več o toplotnih električnih sevalih si lahko preberete na: https://www.tersus.si/.