Dober psihoterapevt vam lahko pomaga

Imate težave s slabo samopodobo? Takšen težave so zelo pogoste in izvirajo iz zgodnjega otroštva, zato gre za globoko zakoreninjene predstave, ki jih je težko kar na hitro preoblikovati. Pri tem je treba veliko vztrajnosti, največkrat pa tudi dober psihoterapevt, če želimo, da bi cel proces potekal hitreje in bolj učinkovito. Slaba samopodoba namreč ni le nekaj, kar vpliva na to, kako vidimo sami sebe, ampak zelo močno lahko vpliva tudi na druga področja našega življenja.

Zaradi nje se ne želimo izpostavljati, ne želimo nastopati, na sestanku ne dvignemo roke, čeprav poznamo rešitev za težavo, s katero se spopada naše podjetje, ne znamo dovolj suvereno odgovarjati na vprašanja na izpitu, imamo težave z navezovanjem stikov in še in še. Slaba samopodoba namreč močno vpliva na našo samozavest, ki pa je v vsakdanjem življenju bistvenega pomena tako na zasebnem kot na poslovnem področju. Vpliva tudi na to, kako ambiciozni smo in kaj vse v življenju dosežemo.

V primeru, da slaba samopodoba ovira tudi vas, potem je prav, da naredite korak naprej in poskušate nekaj spremeniti. Tako boste lažje ugotovili, kdo ste in kaj vse zmorete, ter uresničili vse svoje potenciale, za katere morda sploh niste vedeli, da jih imate. Zagotovo ste čudovita oseba, ki zmore in zna marsikaj, a če si zaradi slabe samopodobe tega ne upate pokazati svetu, zamujate številne priložnosti za to, da bi živeli bolj srečno in zadovoljno življenje. Zaradi tega se je pametno odločiti za terapijo, ki lahko močno spremeni to, kako vidite sami sebe, posledično pa tudi to, kako vas dojemajo drugi in kakšen odnos imajo do vas.

Psihoterapevt vam lahko na osebnem srečanju počasi pokaže, na kaj vse vpliva vaša samopodoba in kako lahko s spremenjenim odnosom do sebe spremeniti številna področja svojega življenja, s katerimi ste nezadovoljni. Na tak način lahko izboljšate svojo kariero, svoj partnerski odnos in druge medsebojne odnose, se lotite novega hobija, uspete na določenem področju in podobno. Vedite, da ne glede na to, kakšne težave imate, nikoli ni prepozno za to, da jih začnete reševati! S pomočjo ustreznega strokovnjaka pa se prav vse težave tudi da rešiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *