Davčno svetovanje vam lahko prihrani denar

Vsi vemo, da je v naših zakonih vedno mogoče najti luknje ali jih zaobiti, pa čeprav ne bi smelo biti tako-. Veliko je podjetij, ki se prav zaradi tega odločijo za davčno svetovanje. Nekateri zato, ker želijo, da bi vse potekalo po predpisih in ne bi bilo nikoli nobene napake v poslovanju, drugi pa zato, ker bi radi našli zase najbolj ugodno pot poslovanja. Pri tem ne gre nujno za željo po goljufiji ali utajitvi davkov, temveč pogosto resnično za primere, s kakršnimi morda pri nas še ni prakse, zato mora podjetje najti inovativen način delovanja. In ker v računovodskih servisih včasih ne vedo, kako se stvarem streže, ker odgovorov pogosto ne poznajo pravniki, če pokličete na Finančno upravo in želite informacije, pa tudi nimajo odgovora, se je najbolje zanesti na davčno svetovanje – na svetovalca, ki bo povedal, kaj je mogoče in kaj ne, ter kakšne so lahko posledice v posameznih primerih.

Davčno svetovanje ni poceni

Kadar potrebujete zgolj nekaj informacij, jih lahko vsekakor poiščete na spletu, se obrnete na Furs in počakate na njihov odgovor, ali pa povprašate nekaj različnih računovodij, ali kdo že ima izkušnje s podobnim primerom. Kadar gre za pomembnejša vprašanja, s katerimi prakse ni, pase izplača vložiti nekaj denarja v dobro davčno svetovanje. Davčni svetovalec se bo poglobil v primer, preštudiral tako zakonodajo kot morebitne prakse, in vam povedal, kako ravnati – celo v primeru, ko tega niti sam Furs ne ve. In zakaj se izplača vlagati v takšno davčno svetovanje? Zato, ker ste v tem primeru lahko prepričani, da zakon vaše delovanje dopušča, da ni prepovedano, to pa vam bo prineslo miren spanec. Če bi imeli kakršne koli težave, imate že pripravljene odgovore in veste, da niste naredili ničesar, kar je prepovedano.

Davčno svetovanje vam tako na dolgi rok prihrani denar, saj z njim zaščitite svoje podjetje pred nepotrebnimi plačili kazni in nepotrebnimi plačili raznih drugih reči, za katere ne vidite smisla, da bi bile potrebne. In kar priznajmo si – tega v naši državi, kjer je birokracija neurejena, ni prav malo.