Čudovite in praktične komode

Komode so nizke omarice, ki so jih z veseljem uporabljale že naše babice. Vanje so pospravile perilo, posteljnino ali kaj drugega. Nekoč je šlo za masivne kose pohištva, ki so bile izdelane pri mizarju. Danes temu ni več tako, a so komode kljub temu eden od tistih kosov, pri katerih premišljena in natančna izdelava najbolj pride do izraza. Če drugo pohištvo pogosto postavljamo eno zraven drugega, pa komode običajno stojijo samostojno. Zato so v prostoru še bolj opazne in zato je še toliko bolj pomembno, kakšne so.

Nizke omarice so v modi!

Trenutni trendi v opremljanju in notranjem oblikovanju narekujejo nizko pohištvo. Različne komode so tako idealen kos pohištva, ki paše prav povsod. V spalnico, jedilnico, na hodnik ali v dnevno sobo. Nizko pohištvo namreč daje vtis prostornosti in večje zračnosti. To še posebej velja za pohištvo v beli barvi ali svetlih barvah naravnega lesa. Poleg tega pa lahko v komode kljub njihovi majhnosti pospravite ogromno najrazličnejših stvari. So namreč zelo praktično razdeljene s policami in različno velikimi predali. Tako lahko dobro izkoristite vsak njihov kotiček, hkrati pa omogočajo dobro preglednost.

Bolje manj omar, pa te skrbno izbrane

Arhitekti in notranji oblikovalci dobro vedo, da je bolj kot količina pohištva pomembno to, kakšno je. Premišljeno zasnovano pohištvo je praktično in lepo ob enem. In prav tak kos pohištva so komode. Različne dimenzije in izvedbe omogočajo, da vsakdo lahko najde pravo zase. Nekatere med njimi imajo predale, druge poličke, tretje drsna vrata. Glede videza je pomembno, da so vam všeč že na prvi pogled in da se skladajo z ostalim pohištvom. Ker je izbira zelo velika, ne boste imeli težav najti ustrezne komode zase.

Dodaten kos pohištva, ki vedno pride prav

V kolikor imate vse prostore že opremljene, a ste ugotovili, da bi potrebovali še malo dodatnega shranjevalnega prostora, si omislite komodo! Premislite, kam bi jo lahko postavili! Za to namreč ne potrebujete veliko prostora. Komoda se namreč lepo poda ob vznožje postelje, med dvoja vrata v predsobi, ob kavč v dnevni sobi ali kamorkoli drugam. Pomembno je le, da izberete ustrezne dimenzije vašega novega kosa pohištva. Pred nakupom pa se vam splača premisliti še, ali bi vam bolj ustrezalo, če bi imela komoda predale ali police. Kaj je za vas bolj uporabno, je odvisno od tega, kaj boste shranjevali vanjo.