Coworking – sodobni način kreativnosti

Dandanes obstaja mnogo ljudi, ki imajo izjemno veliko podjetniških idej, kreativnosti, skratka – delovnih navad. Fleksibilnost je podjetnikom zelo pomembna, saj klasično pisarniško delo počasi, vendar vztrajno izumira. V Sloveniji je vse več tako imenovanega coworking načina sodelovanja. Za kaj pravzaprav gre?

Coworking je namenjen predvsem za mlade, kreativne ljudi, ki odlično delujejo v kreativnem okolju. Proces združuje vse te ljudi na enem mestu, kjer delajo v ugodnih razmerah. S pomočjo coworkinga lahko spletete veliko mrežo poznanstev, združite moči pri projektih in ustvarite mnogo dobrega.

Coworking in način sodelovanja

Coworking je proces, ki se ga poslužujejo mnogi ljudje po vsem svetu. Slovenija šele zadnjih nekaj let spoznava prednosti tako imenovanega skupnega delovanja. Mladi podjetniki, kreativni ljudje se namreč zberejo na enem mestu in opravljajo svoje dolžnosti, delo ali razmišljajo na kreativen način. Pomembno je, da se vsi ti ljudje zberejo na enem mestu. Vsekakor to pomeni, da je potrebno najeti skupno pisano.

Takšen način delovanja je usmerjen v motivacijo in hkrati zmanjšuje stroške. Zakaj? Za coworking potrebujemo pisarno, kjer lahko deluje večja skupina ljudi. Poslovanje je tako zelo zanimivo in zabavno, saj ste združeni z ljudmi iz različnih panog. Gre za hitro in enostavno delovanje, saj navežete veliko poznanstev in si pomagate pri različnih nalogah. Seveda pa je ravno tako pomembno, da ne motite ljudi, marveč v pisarno pridete zares polno motivirani in delovno razpoloženi.

Coworking boljši kot bližnji lokal

Vemo, da imamo danes praktično povsod internetno povezavo. Nekateri ljudje odhajajo do najbližjega lokala in se tam povežejo na svetovni splet. Vse to pa je veliko bolj preprosto, da imate svoj prostor v coworking pisarnah, kjer lahko normalno delujete in kreativno razmišljate. Lahko se zgodi, da vam delo od doma odgovarja, vendar se je potrebno vprašati, koliko motečih dejavnikov imate med ‘delovnim časom’. Kadar pa se odpravite v najbližjo coworking pisarno, boste zagotovo naredili veliko več, kot sicer.

Od vsakega posameznika je odvisno, ali mu odgovarja takšen način dela. Ponavadi se v pisarnah zberejo ljudje s podobnimi interesi. Tako lahko skupaj rešujejo določene naloge, ki jih posameznik ne uspe rešiti sam. Konec koncev gre pri coworkingu tako za delo, kot tudi za druženje.